De chefkok giet de saus voorzichtig over een gerecht bij restaurant Nommos.

EEN CULINAIRE ONTDEKKINGSREIS met Dirk Zwerts

Restaurant Nommos biedt een gastronomische beleving waarin de natuur en de mondiale keuken samenkomen. Chef-kok Dirk Zwerts en zijn team nemen gasten mee op een smaakvolle culinaire reis in een sfeervolle inrichting met een internationale uitstraling.


Hoe ben je in de culinaire wereld terechtgekomen?

“Mijn passie voor koken begon al op jonge leeftijd. Ik begon bij De Swaen in Oisterwijk, het restaurant van Cas Spijkers. Daarna deed ik ervaring op bij sterrenrestaurants in binnen- en buitenland. Ook voltooide ik de Sterklas, de hoogste culinaire opleiding van Nederland. Daarna runde ik een aantal jaren mijn eigen restaurant, dat mooie recensies én een eervolle vermelding in de Michelin Gids kreeg.”

Waarom koos je uiteindelijk voor Nommos?

“Nommos is een unieke plek: fine dining met uitzicht op de savanne. Het restaurant heeft een bijzondere setting met interieurinvloeden uit Dubai. Daarnaast sprak de culinaire visie me enorm aan: een gastronomische beleving waarin de mondiale keuken en seizoensgebonden ingrediënten samenkomen. Hier hebben we de vrijheid om te experimenteren met smaken en technieken.”

Wat kunnen gasten verwachten van de culinaire beleving bij Nommos?

“Elk seizoen brengt nieuwe smaken en pure producten van topkwaliteit, die we bereiden met klassieke en moderne technieken. Daarnaast is vakmanschap de basis van alles, zowel de bereidingstechnieken als de perfecte smaakcombinaties. We laten ons graag inspireren door de mondiale keuken. Die inspiratie halen we overal uit: van Japanse technieken tot mooie producten van Nederlandse oorsprong. Die veelzijdigheid van de gastronomie proef je terug.”

Hoe zorgen jullie ervoor dat elk gerecht een verhaal vertelt?

“Elk gerecht moet in balans zijn en een spanningselement bevatten. Het hoofdingrediënt is de ster en die laten we nog meer stralen met spannende garnituren, kruiden, specerijen en sauzen. We streven ernaar om pure ingrediënten optimaal tot hun recht te laten komen. Bovendien zit er een subtiele opbouw in het menu, waardoor je als gast met een voldaan gevoel naar huis gaat. Uiteraard stemmen we ook de wijnen af op de gerechten: de wijnspijscombinatie krijgt veel aandacht.”

Hoe belangrijk is het team voor de totale beleving van Nommos?

“Een restaurant is niets zonder een sterk team. We dagen elkaar uit, blijven vernieuwen en zorgen ervoor dat elk detail klopt. Van de keuken tot de bediening: iedereen draagt bij aan de gastronomische beleving.”

Wat wil je gasten meegeven als ze naar huis gaan?

“Bij Nommos streven we naar een ervaring die gasten verrast en bijblijft. Het moet een plek zijn waar je jezelf kunt laten verwennen en waar je graag terugkomt. Wat mij betreft is Nommos dé hotspot in de regio voor fijnproevers die een bijzondere avond willen beleven.”

Restaurant Nommos in het Safari Hotel

Het menu van Nommos ontdekken?